Verschillende soorten protheses

Voor iedere wens een passende protheses

Elke situatie die vraagt om een borstprothese is weer anders. Niet alleen kan men te maken hebben met verschillende oorzaken, maar de wensen die men heeft kunnen ook per persoon verschillen. Er zijn dan ook veel verschillende typen protheses op de markt, en er is dus altijd een die het beste bij uw persoonlijke voorkeuren past.

Lichtgewicht prothese

Veruit de meest gedragen vorm van borstprothese is de lichtgewicht prothese Deze protheses zijn opgebouwd uit siliconen en verschillende luchtkamers. Doordat de luchtkamers zorgen voor een lager gewicht kan deze vorm van protheses ideaal zijn voor de grotere cupmaten. De lichtgewicht protheses zijn tevens geschikt voor mensen die bij het dragen van volgewicht protheses last krijgen van rug- of schouderklachten.

Extra lichtgewicht protheses

Naast de reguliere lichtgewicht prothese is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor de extra lichtgewicht prothese. De samenstelling van deze extra lichtgewicht variant bestaat voor een nog groter deel uit luchtkamers. Hierdoor is de extra lichtgewicht prothese geschikt voor de extra grote cupmaten of bij rug- en schouderklachten.

Volgewicht borstprothese

Naast de protheses met luchtkamers bestaat er als laatste nog een vorm die volledig bestaat uit siliconen.
Deze volgewicht protheses hebben ongeveer hetzelfde gewicht als een natuurlijke borst, en voelen dus ook zo natuurgetrouw mogelijk aan. Net als de lichtgewicht protheses zijn de volgewicht protheses vekrijgbaar in verschillende modellen en maten.

Deelprothese

De deelprothese kan gedragen worden wanneer er a een borstbesparende operatie toch een verschil is ontstaan in de symetrie van de borst. Deze deelprotheses zijn er in verschillende vormen en maten.

Naast de bovengenoemde borstprotheses zijn er ook protheses die bedoeld zijn voor een specifiek doeleinde. Hierbij kunt u denken aan zwemprotheses. Zwemprotheses zijn lichter en holler van vorm waardoor ze extra geschikt zijn voor sporten. Alle protheses zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en vormen en kunnen zowel symetrisch als a-symetrisch geleverd worden.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen? Of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel in Delfzijl.